Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Kořeněné nakládané houby

Houbařská sezóna začala a my jsme se na ní už moc těšili. Nejlepší je samozřejmě houbová smaženice, omáčka nebo polévka. U hub existuje několik možností konzervování - sušení, zamrazení nebo nakládání. Pusťte se s námi dnes do zavařování, my máme houby rádi třeba v tomto klasickém sladkokyselém nálevu s kořením.

Postup:

Nálev připravený ze všech uvedených surovin necháme cca 5 minut svařit a dáme ho přes noc odpočinout. Druhý den lák scedíme a koření přerozdělíme do připravených zavařovacích sklenic. Pečlivě očištěné houby předvaříme asi 5 minut v mírně osolené vodě (v poměru 20 g soli na 1 litr vody), do které jsme přidali ocet v poměru 100 ml na 1 litr vody. Takto uvařené houby plníme do ⅔ sklenic a zalijeme nálevem. Zavařujeme 25 minut při 100°C. Pokud chcete, aby vaše zavařeniny krásně vypadaly a máte je třeba jako dárek, vyzkoušejte naše skleničkyvíčky.

Suroviny:
Zpět na výpis
arrow-up
Čekejte prosím...