-
Akce a slevy
nav-right -
Koření a přísady
nav-right -
Střeva a síťky
nav-right -
Řeznické potřeby
nav-right -
Krájení
nav-right -
Obalový materiál
nav-right -
Řeznické stroje Dadaux
nav-right -
Gastro vybavení
nav-right -
Kuchyňské potřeby
nav-right -
Kuchyňské nádobí
nav-right -
Sanita a mytí
nav-right -
Pracovní a ochranné pomůcky
nav-right -
Udírny Bradley
nav-right -
Grily Weber
nav-right -
Herold pro Vás
nav-right - Knihy pro řezníky a uzenáře
- Dárkové poukazy
-
Bazar řeznických potřeb
nav-right
Kořeněné nakládané houby
Houbařská sezóna začala a my jsme se na ní už moc těšili. Nejlepší je samozřejmě houbová smaženice, omáčka nebo polévka. U hub existuje několik možností konzervování - sušení, zamrazení nebo nakládání. Pusťte se s námi dnes do zavařování, my máme houby rádi třeba v tomto klasickém sladkokyselém nálevu s kořením.
Postup:
Nálev připravený ze všech uvedených surovin necháme cca 5 minut svařit a dáme ho přes noc odpočinout. Druhý den lák scedíme a koření přerozdělíme do připravených zavařovacích sklenic. Pečlivě očištěné houby předvaříme asi 5 minut v mírně osolené vodě (v poměru 20 g soli na 1 litr vody), do které jsme přidali ocet v poměru 100 ml na 1 litr vody. Takto uvařené houby plníme do ⅔ sklenic a zalijeme nálevem. Zavařujeme 25 minut při 100°C. Pokud chcete, aby vaše zavařeniny krásně vypadaly a máte je třeba jako dárek, vyzkoušejte naše skleničky s víčky.
Suroviny:
- 220 ml octa
- 780 ml vody
- 90 g cukru
- 25 g soli
- 15 kuliček pepře
- 20 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- 1,5 lžičky hořčičného semínka
- 1 ks hřebíčku